Boze Ouders organiseert Nationale Uitzwaaidag(en).

Komende week zwaaien we “alle” (basis)schoolkinderen uit naar school.Van de 1.5 miljoen thuiszitters blijven er dan nog maar 15.000 officieel over.
In werkelijkheid krijgen vele malen meer kinderen geen (passend) onderwijs.  

Opgeluchte ouders die het maar moeilijk konden bolwerken, de meeste opgelucht (hetzij met wat dubbele gevoelens ivm Covid-19) omdat zij hun kinderen weer mogen uitzwaaien.

Andere ouders zijn wat minder opgelucht omdat zij hun kinderen de afgelopen weken zagen opbloeien. Het is pijnlijk duidelijk geworden dat de gejaagdheid van de samenleving en school niet álle kinderen ten goede komt.

Meer dan 15.000 thuiszitters mogen brusjes/buurtkinderen uitzwaaien. 

Hoewel het onderwijs in korte tijd heeft bewezen andere vormen van onderwijs te kunnen bieden, mogen zij nog niet overal meedoen. Geen onderwijs op afstand, geen lesmateriaal of filmpjes van de juf.*

Deze kinderen mogen doorgaan met thuiszitten en hopen dat hun ouders het nog steeds kunnen bolwerken zoals sommigen het al jaren doen. Sommige ouders worden vervolgd door goed bedoelende instanties die bijdragen aan de stress. Deze ouders verdienen onze steun.

Daarom roepen wij op de kinderen uit te zwaaien. Om succes te wensen naar hen die wél naar school mogen en aan leerkrachten. Maar óók om ouders en kinderen die geen (passend) onderwijs krijgen een hart onder de riem te steken. 

Want heel Nederland begrijpt nu, wat dát betekent: een thuiszitter te hebben.

* Sommige scholen doen het wél goed. Wij benoemen graag die scholen om onze waardering te tonen. Voel je vrij om deze scholen in comments te benoemen!

#nationaleuitzwaaidag #thuiszitters #wijgaanweernietnaarschool  #opgeluchteouders #passendonderwijs #jeugdzorg #afstandsonderwijs #thuisonderwijs

De poster van Nationale Uitzwaaidag door Boze Ouders

Leave a Reply